בתחום המשכנתאות הרחב ניתן למצוא מסלולי משכנתא שונים, כשלהם מאפיינים ייחודיים ומכאן שגם לכל מסלול מספר יתרונות וחסרונות שחשוב להכיר. מסלולי המשכנתאות נקבעים ע”י כמה פרמטרים חשובים, ראשית סוג ההלוואה המתאימה ללקוח, משכנתא קלאסית עם החזר חודשי קבוע, משכנתא הפוכה לבני 55 ומעלה המאפשר חופש כלכלי ללא החזרים חודשיים או לחילופין הלוואת בלון לתווך קצר תוך בחינה בצרכי הלקוח הספציפי, כשבשלב שני בוחנים את התמהיל הנכון בגוף ההלוואה,
במקרים של משכנתא רגילה, מדובר לרוב במשכנתא בריבית קבועה או משתנה, משכנתא צמודה למדד או לא ואף במשכנתא הצמודה למטבע חוץ.
כשמה כן היא – תשלום של ריבית קבועה, הינו תשלום קבוע שאינו משתנה, זאת יחד עם קרן צמודה למדד, כשכאן הכוונה למדד המחירים לצרכן (מדד הבוחן את אחוז השינוי במשך זמן בהוצאה הדרושה לרכישת “סלים קבועים” של מוצרים ושירותים).
מסלול משכנתא זה יכלול, ברוב המקרים, ריבית זולה יחסית, שהיא, כאמור, אינה משתנה כלל ומהווה את יתרונה הבולט. מנגד, הקרן הצמודה למדד עלולה, מן הסתם, להרחיב את ההחזר החודשי, זאת לצד הסיכוי לתשלום עמלות פירעון מוקדם במקרים בהם נרצה לצאת ממסלול המשכנתא, בין אם לסלקו או למחזר אותו.
מדובר בעצם על מסלול משכנתא שאין בו שום מאפיין שיכול להשפיע על תשלום ההחזר החודשי שנשאר יציב. זהו בעצם היתרון הבולט במסלול שכזה, כשמנגד הריבית שלו תהיה יקרה יחסית ומכאן שמסלול זה הופך ללא כדאי עבור לא מעט זוגות צעירים, כשאלו מעדיפים להימנע מראש מתשלום גדול יותר של ריבית, נוכח יציבות המסלול.
ברור לכל כי תשלום הריבית במסלול הריבית הקבועה הלא צמודה יהיה יקר יותר ממסלול הריבית הקבועה והצמודה. במסלולים צמודים למשך 25 שנים תעמוד הריבית על 3.87%, כשמנגד זו הלא צמודה תעמוד על 4.55%, מה שהופך אותה ליקרה יותר ב-0.68%.
במידה והמדד יעמוד על ממוצע שנתי המבטא את ההבדל בין שני המסלולים, אזי ייווצר בעצם שוויון בין שניהם. מנגד, במקרים בהם המדד יעמוד על ממוצע שנתי גבוה מאותו הבדל שקיים בין שני המסלולים, אז מסלול המשכנתא בריבית קבועה והלא צמודה יהיה כדאי יותר, כשממוצע שנתי נמוך יותר יהפוך את היוצרות.
מכאן ניתן להבין כי נותר רק להעריך הערכה גסה איזה מסלול משכנתא הוא הכי כדאי. זאת לצד בחינת פרמטרים שונים נוספים, כשאלו משתנים אצל כל זוג. הדבר, כאמור, מדגיש עוד יותר את הנחיצות בבחינת שאר הנתונים והפרמטרים, הן אלו העכשוויים והם אלו העתידיים, זאת בכדי שאנשי המקצוע יוכלו לכוון אתכם למסלול שמתאים לכם.
לצד המסלולים אותם הצגנו קודם, קיימים אף מסלולי משכנתא בהם רמת סיכון גבוהה, זאת בשל מאפיינים דינמיים ומשתנים הקיימים באותם מסלולים. בחירה במסלולים אלו, יכולה כמובן להיות כדאית, כשגם כאן תוכלו למצוא מענה רחב אצל הצוותים המקצועיים של “מני גרופ”.
אחד מהמסלולים המוכרים תחת קטגוריה זו הוא מסלול הפריים. מסלול בן אין הצמדה למדד ובו ההחזר החודשי נקבע על בסיס ריבית הפריים – ריבית המשתנה בכל חודש ואף בכל פעם שיש שינוי בריבית הפריים. מה שבעצם הופך את מסלול משכנתא זה לפחות סולידי. מנגד, ניתן לפרוע את המשכנתא בכל נקודת זמן וזאת מבלי לשלם עמלת יציאה.
מונחים מרכזיים שחשוב להכיר בבחירת מסלול משכנתא:
– ריבית קבועה \ לא קבועה \ פריים
– קרן צמודה \ לא צמודה למדד
– מדד המחירים לצרכן
– החזר חודשי
– פירעון המשכנתא
– רמת סיכון נמוכה \ בינונית \ גבוהה
כלי פיננסי נוסף ומשמעותי הקיים ב”מני גרופ” הוא משכנתא הפוכה. משכנתא המאפשרת ללוויים בני 55 ומעלה ליהנות מתנאי משכנתא ייחודיים המאפשרים להם, בין היתר, ליהנות מרכישת נכסים, לבטח כיום כשזוגות צעירים רבים תלויים בחסדי הוריהם.
הצורך במימוש ושימוש בכלי של משכנתא הפוכה, המוכרת גם בשם משכנתא פנסיונית, הפך רלוונטי ומשמעותי בשנים האחרונות בישראל, זאת נוכח העלייה בתוחלת החיים של בני הגיל השלישי, כשחלק לא מבוטל מהם מוצא עצמו במחסור באמצעי מימון בתקופת הפנסיה – תקופה שדווקא אמורה לאפשר לבני הגיל השלישי לחיות בנחת וביטחון כלכלי.
משכנתא הפוכה מתאימה לבני 55 ומעלה אשר מחזיקים בידם נכס אותו הם יכולים לשעבד וכך לעשות שימוש בתמורה עליו כהלוואה, בין אם מדובר בשימוש באותה הלוואה בעבור מחיה יומיומית, עזרה כספית לבני משפחה, מעבר לדיור מוגן או כל צורך אחר.
במשכנתא הפוכה אין צורך בתשלום של החזרים חודשיים שוטפים. מכאן, שמימוש המשכנתא אינו מצריך בחינה של הכנסות קיימות, אין חובה להחזיק ביטוח חיים, כשבסוף אותו תהליך ניתן בעצם למכור את נכס הלווה ולהשיב לגוף המלווה את ההלוואה. זאת לצד הריבית שהצטברה, שאותה ניתן אף לממן, ברוב המקרים, מעליית ערך הנכס לאורך השנים.
הצורך הקיים במימוש משכנתא אצל בני 55 ומעלה משתנה אצל כל אדם. בחלק מהמקרים זקוקים הלווים לסכום כסף גדול על מנת לממש עבור עצמם או בני משפחתם הוצאה משמעותית. במקרים אחרים, ישנו הצורך לאפשר לאותו לווה תקצוב חודשי גבוה יותר ממה שהוא מקבל במסגרת הפנסיה שלו לצד שילומים נוספים אחרים להם הוא זכאי.
גמישותה של משכנתא הפוכה מציעה גם תמהיל משולב. תמהיל המאפשר ללווה ליהנות מתוספת להכנסתו החודשית יחד עם תקצוב בדמות תשלום חד פעמי גבוה, בין אם עבור חתונת ילדיו, רכישת נכס לילדיו או כל צורך מידי אחר.
תוספת ההכנסה החודשית יכולה להיעשות במספר דרכים, זאת על מנת להבטיח כי השימוש שהלווה עושה בתוספת שניתנה לו יתבצע באופן אחראי. אותו הסדר מאפשר, למשל, רכישה במספר בתי עסק קבועים מראש (דוגמת מרכולים, סופרמרקטים, דואר ועוד) ומשיכת מזומן בכל חודש עד סכום מסוים. במידה ונותרה בכל חודש יתרה שלא נוצלה, זו יכולה לעבור לחודש הבא אחריו וכך הלווה יוכל ליהנות מסכום גבוה יותר לשימושו וצרכיו האישיים.
רעיון המשכנתא ההפוכה גורם לא פעם לחילוקי דעות בין בני הגיל השלישי לילדיהם. הרעיון למימוש של משכנתא הפוכה יש ומגיע מאחד הצדדים, כשהצד שמנגד אינו מסכים ומתחבר לרעיון, לבטח מול הידיעה כי ברוב המקרים המלווה יממש את הנכס הקיים בסוף תקופת ההלוואה.
אותו גורם שיכול לאזן ולתווך בין שני הצדדים הוא הגורם המלווה. מימוש משכנתא הפוכה ב”מני גרופ” נעשה באופן שלוקח בחשבון את רצונם ודאגותיהם של שני הצדדים. באמצעות הניסיון הרב הקיים בצוותים המקצועיים שלנו, יוכלו בני המשפחה לינות ממשכנתא הפוכה, זאת תוך היכולת לאפשר לצדדים את מרב הגמישות האפשרית. זאת בכדי שמימוש אותה משכנתא יוביל לתוצאות הרצויות מבלי לגרום לקרעים וריחוק בין בני המשפחה.
משכנתא הפוכה – נקודות מרכזיות:
– מותאמת לבני 55 ומעלה.
– השבת הקרן והריבית אך ורק לאחר פטירת הלווה.
– השבת הקרן והריבית באמצעות הנכס של הלווה או באמצעות יורשיו.
– אין צורך בתשלום של החזרים חודשיים.
הגעתם למסקנה כי מימוש של משכנתא הפוכה יקל וישדרג את חייכם? זקוקים להלוואה בתנאים נוחים עבורכם או בני משפחתכם? צרו עמנו קשר עוד היום!
אחד מהכלים הפיננסיים של “מני גרופ” היא הלוואת בלון. הלוואה לה מספר יתרונות בולטים עבור הלוֹוֶה וכזו המאפשרת לו ליהנות מסכומים גבוהים שיאפשרו לו, בין היתר, לרכוש נכסי נדל”ן, לשחרר שעבוד של נכס ועוד.
במאמר שלפניכם תוכלו להכיר לעומק את מאפייני הלוואת הבלון. הלוואה המהווה כלי פיננסי בולט של “מני גרופ”. זאת בכדי שתוכלו לקבל מושג ראשוני ותמונה רחבה אודות המאפיינים השונים של הלוואה זו והאם היא המתאימה והמועדפת עליכם.
הלוואת בלון הינה, כאמור, הלוואה אותה משיבים בסוף תקופה שהוגדרה מראש. ניתן לחלק את הלוואת הבלון לשני סוגים מרכזיים. האחת, הלוואת בלון חלקית, בה הלווים משלמים את הריבית באופן שוטף לאורך תקופת ההלוואה ואת הקרן בסוף התקופה. ההלוואה השנייה היא הלוואת בלון מלאה – הלוואה בה הריבית והקרן משולמים יחדיו בסוף התקופה.
אנשי המקצוע ב”מני גרופ” יוכלו לספק לכם שני מוצרים אלו, זאת תוך היכולת לגלות גמישות מרבית למצבכם הפיננסי ולהתאים ההלוואה לתנאים שיהיו נוחים בצורה המרבית.
הלוואת בלון נקראת כך בשל העובדה כי מדובר בהלוואה “מתנפחת” עם הזמן, כשהיא שצוברת את המדד או ההצמדה ובמקרים ובהם מדובר על הלוואת בלון מלאה “ניפוחה” בא לידי ביטוי גם בריבית.
הלוואת בלון יכולה להתנהג גם כהלוואת גישור – כזו הניתנת ללווים אשר מעוניינים לרכוש לעצמם דירה בטרם מכרו את דירתם הנוכחית. במקרים אלו, עולה הצורך בהלוואה לטווח קצר, כשהשבת ההלוואה תעשה, בעצם, עם מכירת הדירה.
סיטואציה זו, בה הלווה נחשף לעסקת נדל”ן כדאית, כשעליו לפעול בטווח הזמן המיידי בכדי להבטיח לעצמו נכס נדל”ני חדש קורת במקרים רבים. אז הלוואת בלון ומאפייניה הנוחים מהווים פתרון נהדר.
אותו לווה, שמודע לעובדה כי מכירת הנכס הקיים שלו תיארוך זמן רב מדי, נהנה מהלוואה מיידית בסכום המאפשר לו לרכוש את אותו נכס חדש בו הוא חפץ וברגע שימכור את הנכס הישן שלו יוכל להשיב את אותה הלוואה שלקח.
כיום, כששוק הנדל”ן בישראל נמצא באי ודאות, מהווה הלוואת הבלון פתרון המאפשר לרבים לבצע מהלכים ורכישות וזאת תוך היכולת ליהנות מהלוואה נוחה ומקלה יותר.
על הלווים להכיר כי במסגרת של הלוואת בלון הריבית נחשבת לגבוהה יותר לעומת מסגרות אחרות של הלוואות. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי הגוף המעניק את ההלוואה לא מקבל באופן מיידי את הקרן ומכאן שהסיכון שהוא לוקח על עצמו נחשב לגבוה יותר.
הלוואת בלון מהווה הלוואה שיש בה היכולת לראות ולהבין את דחיפות מצבו של הלווה אשר נמצא בנקודת הזמן העכשווית במצב של חוסר בנזילות הכספית שלו, כשזו אמורה להשתנות לטובתו באופן משמעותי בפרק זמן קצר מתוך הידיעה כי הוא אמור ליהנות מסכום כסף גדול אותו הוא אמור לקבל (מכירת נכס, שימוש בקרן השתלמות ועוד).
לצד הרעיון העומד מולה, על הלווים להכיר כי גם בהלוואה זו ישנו הצורך להשיב סכום ההלוואה וזאת לצד ריבית הנחשבת לגבוהה. לא פעם, הלוואות אלו מוארכות לתקופות ארוכות של 4-5 שנים, כשבמועד התקופה נמצא הלווה במצב פיננסי רעועה מכפי שצפה וזאת בשל תנודות ודינמיקה בעולם הפיננסי שאותם, מן הסתם, לא צפה.
הלוואת בלון – נקודות מרכזיות:
ליווי ליזמים
ליווי לפרויקטים
מלאו את הפרטים ואנחנו ניצור איתכם קשר עם הצעה שבדיוק מתאימה לכם!